Search This Blog

Wednesday 17 June 2009

DİL ÖĞRENCİLERİNE OKAN HOCA TAVSİYELERİ

Sevgili öğrencilerim,

Bu Pazar uzun bir maratonun sonunda verdiğiniz emeklerin karşılığını almak için YDS sınavına gireceksiniz. Okan hocanız olarak bu sınava girmeden önce sizlere son tavsiyelerimi iletmek istedim.

1) Öncelikle girmiş olduğunuz ÖSS sınavındaki netlerinizle daha fazla kafanızı yormayın. O sınav geçmişte kaldı. Geçmişle uğraşmanın kimseye bir faydası yoktur. Sınav sonuçları gelmeden hiçbir şey belli olmaz. Hedefiniz şu dakikadan itibaren YDS olmalıdır.

2) YDS sınavına girdiğinizde tüm gücünüzü cümlelerin anlamlarını vermeye çalışmalısınız. Cümlelerin tamamını çevirmeden ya da anlam vermeden işaretleme yapmayın. Özellikle preposition sorularında ezbere göre soru çözmeyin. Mutlaka anlam verin. Gramer sorularında özelikle relative clause sorularında niteleme durumuna çok dikkat edin. Derslerde anlatılan teknikleri mutlaka hatırlayın.

3) Tutmuş olduğunuz notları ve hata defterinizi mutlaka gözden geçirin. Hata defterindeki eksiklerinizi defterinizden kontrol ediniz. Cumartesi günü ders çalışmayı bırakın. Beyninizi rahatlatan aktiviteler yapın. Örneğin; film seyredin. Etrafınızdaki insanlarla özellikle ailenizle kavga etmekten kaçının. Tabi burada velilere de çok iş düşmektedir. Okan hoca olarak velilerden bu konuda hassas davranmalarını rica ediyorum.

4) Size yöneltilecek soruların denemelerden farklı olmayacak. Bu yüzden Pazar günü yapılacak olan sınav son denemeniz olacak. Lütfen olaya bu gözle bakın.

5) Paragraf sorularında kendi yorumlarınızdan ziyade soruyu yazan kişinin mantığını tahmin etmeye çalışın. Unutmayın ki bu soruları yazan kişilerin yorumlarını bulmanız sizden istenmektedir. Bir ya da birkaç kelimenin anlamını bilemediğinizde sınavda karalar bağlamayın. Bunun size hiçbir faydası olmayacaktır. Lütfen hiçbir soruda takıntı yapmayın.

6) Hepinize ayrı ayrı çok güveniyorum. Dualarım sınavda sizinle beraber olacaktır.

Başarılarınızın sonsuz olması temennisiyle

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ - ETYMOLOG

OKAN EMANET

SİSTEM DERSHANELERİ İNGİLİZCE ZÜMRE BAŞKANI


No comments: