Search This Blog

Friday 9 December 2011

İNGİLİZCE SINAVLARINA HAZIRLIKTA ÖZEL DERSİN ÖNEMİ

Üniversite hazırlık döneminde, öğrencilerin zaman zaman İngilizceden özel ders almaları gerekebilir. Özellikle daha önce ara sınıfta dershanelere hiç gitmemiş olan öğrencilerde bu ihtiyaç daha da belirgin hale gelmektedir. Bunun başlıca nedeni ise okullarda öğrencilerimizin karşılaştığı İngilizce LYS5 (YDS) için yeterli değildir. İngilizce soruları gramer bilgisinden öte öğrencilerin hızlı okuma anlama yapmasını gerektirmektedir. Bu da dil öğrencilerinin iyi bir dershaneye gitmelerini veya kendi sorularını yazabilen bir İngilizce öğretmeninden özel ders almasını zorunlu hale getirmektedir.

KPDS ve ÜDS sınavlarında ise, en temel sorunların başında zamanın darlığı gelmektedir. Herhangi bir dil kursuna gidildiğinde sınava hazırlanan adayın harcayacak zamanı bulunmamaktadır. Olabildiği kadar kısa sürede adayın konuları kısa sürede öğrenmesi ve soru çözebilecek duruma gelmesi gerekmektedir. Bu da yine adayın İngilizce için bir uzmandan özel ders alması gerekmektedir.

ÖSYM’nin İngilizce soruları değişik kalıplara sahiptir. Sınavda geçen cümlelerin tamamı internette ve kitaplarda geçen cümlelerden ibarettir. Yani, aday kitabi İngilizceye sahip olması gerekmektedir. Bu konuda adaya yardımcı olabilecek öğretmenin kesinlikle kendi sorularını üretebilmesi gerekmektedir.

OKAN EMANET
ETYMOLOG - İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ
SİSTEM DERGİSİ DERSHANELERİ
İNGİLİZCE ZÜMRE BAŞKANI - KONYA

No comments: