Search This Blog

Tuesday 3 April 2012

YGS'den sonraki dönemde dilciler ne yapmalı?

Genel olarak konuşmak gerekirse dil öğrencileri YGS sınavına kadar olan dönemde İngilizce'den uzaklaşmak zorunda kalmaktadır. İngilizce ve diğer sözel sayısal dersleri bir arada götürmek çok zordur.

Diğer sıkıntılı konu ise YGS sınavının kötü geçmiş olmasıdır. Öğrencilerimiz YGS kötü geçti diye İngilizce dersinden uzaklaşmaya başlamaktadır. En büyük hatalardan biri de budur çünkü YGS ne kadar önemli olursa olsun dilciler için bir son değildir, aksine bir başlangıçtır.

Başarılı olmanın temel faktörü ise sınav hazırlık döneminde sağır olmayı başarabilmektir. Yani, etrafımızda insanlar sınav hakkında ne söylerlerse söylesinler bunları duymamayı başarabilmek başarının temel anahtarıdır. Moral bozan her türlü ifadeyi duymamayı başarabilmek çok önemlidir.

YGS sınavından sonra bir çok dil öğrencisi özel ders almaya karar vermektedir. Bu konu da ciddi sıkıntılar yaşanabilir. Özellikle İngilizceden alacağınız özel dersin ne kadar LYS5 sınavı için faydalı olacağı tartışma konusudur. Ücreti uygun diye sınav hazırlık konusunda yetersiz bir öğretmen alacağınız ders bir yılınıza mal olabilir. Sınav soruları hakkında uzman olmak ile iyi derecede ingilizce bilmek arasında çok büyük farklar bulunmaktadır.

Sistem Dergisi Dershanelerinde yıllarca dil hazırlık yapmış ve zümre başkanlığını devam ettiren bir İngilizce Öğretmeni olarak sizleri yukarıda belirtmiş olduğum konularda dikkatinizi çekmek istedim...

Başaracağınıza inandığınız sürece hiçbir dağ daha yüksek değildir...

Saygılarımla,

Okan EMANET
İngilizce Öğretmeni - Etymologist

Sistem Dergisi Dershaneleri
İngilizce Zümre Başkanı

İletişim NO: 0536 3941878

No comments: